AKTUELNO

Na poziv ministra prosvete Mladena Šarčevića, a nakon posete predsednika Vučića Kosovu i Metohiji, večeras je u hotelu Palas organizovana donatorska večera, za pomoć prosveti na KIM.

- Veliki broj velikih i stranih kompanija nam je potvrdio dolazak, ljudi su reagovali još onog dana kada je predsednik Vučić bio na KIM i to veče su mene počeli da pozivaju nudeći pomoć. Škole su tamo jako bitne, one su mesta okupljanja, tamo radi skoro pola stanovništva. Pošto sam bio više puta dole, doneli smo spisak potreba. Od zgrada koje se moraju renovirati, do ulaganja u opremu u nameštaj, poboljšanja ukupnog položaja dece koja tamo uče, biblioteka – rekao je Šarčević.

Kako je naglasio uz redovna sredstva koja Republika Srbija izdvaja, naravno i uz pomoć kancelarije i gospodina Marka Đurića i naročito vladike Teodosija koji je tamo jako bitna figura.

- Mislim da smo ovom akcijom pokrenuli mnogo toga i gledaćemo da ublažimo sve one bitne nedostatke. Preko 160 škola je u pitanju, ali naročito su u teškom položaju enklave u Metohiji i u tim mestima je pomoć najneophodnija – istakao je Šarčević.

#Donacija

#Hotel

#Kim

#Mladen Šarčević

'